Ve dnech 17. až 20. února se koná v Deštném v Orlických horách a Dobrušce Mistrovství světa v jízdě na skibobech, kterého se účastní závodníci z osmi zemí - Velké Británie, Rakouska, Německa, Lucemburska, Irska, Švýcarska, České republiky a dokonce exotické Brazílie.

Nejlepší tři muži v super G na MS ve skibobech. Zleva: Pavel Čiháček, David Krejčí a Jaochim Knauss z Rakouska. FOTO: Dana EhlováMistrovství světa ve skibobech bylo slavnostně zahájeno 18. února v 18 hodin na náměstí v Dobrušce za přítomnosti prezidenta FISB Marca Frapportiho, předsedy Českého svazu skibobů Petra Tojnara, který je zároveň starostou Dobrušky, kde již padesát let velmi úspěšně funguje Skibob klub Dobruška. Oficiálního úvodu nejvýznamnějšího podniku skibobistů letošního roku se zúčastnila i starostka Deštného v Orlických horách Alena Křížová.

Po nezbytných projevech a vztyčení vlajky FISB došlo na vyhlášení výsledků první ze tří disciplín, které se na sjezdových tratích v Deštném v rámci světového šampionátu uskuteční.

Na programu úvodního dne bylo super G a od začátku sbírali medaile také čeští reprezentanti.

Při vyhlašování výsledků celkem jedenácti kategorií - žáků a žákyň, juniorů a juniorek, mužů a žen, seniorů a seniorek - stáli naši zástupci čtrnáctkrát na stupních vítězů. Mistry světa v super G se stali Dominik Hlaváč, Jana Trunečková, Jiří Janata a v nejvíce obsazené kategorii mužů David Krejčí.

Stříbrné medaile získali Stanislava Preclíková, Pavel Čiháček, Gabriela Skaláková, Dominik Harnach, Petr Petříček, Kateřina Konečná, Martin Tribula a Bohumil Flegl. Třetí místo obsadili Štěpán Vrána a Martin Kmínek.

V pátek 19. února je na programu MS skibobistů slalom a večer také kulturní program. V malém sále Společenského centra Kino 70 v Dobrušce se uskuteční vernisáž výstavy nazvané 50 let skibobů v Dobrušce a od 20 hodin společenský večer v rockovém rytmu v dobrušském kulturním domě.

Obřím slalomem v sobotu 20. února a slavnostním večerem v kulturním domě v Dobrušce letošní šampionát vyvrcholí.  

autor: Dana Ehlová
pátek 19. února 2016, 16:47
http://www.novinky.cz/vase-zpravy/kralovehradecky-kraj/rychnov-nad-kneznou/1043-35960-ctyri-tituly-mistru-sveta-v-super-g-ziskali-cesti-zavodnici-na-svetovem-sampionatu-ve-skibobech-.html?source=FBS