Dobruška – Celkem čtyřicet cenných kovů získali čeští reprezentanti na mistrovství světa žactva, juniorů a seniorů v jízdě na skibobech, které se uskutečnilo v italském Malsu.

ČTYŘIKRÁT vystoupil během mistrovství světa skibobistů v italském Malsu na nejvyšší stupeň český reprezentant Bohumil Flegl (na snímku) ze Skibob klubu Dobruška. Autor: Vojtěch PodstavekKompletní sbírku čtyř zlatých medailí vybojoval v kategorii seniorů AK3 Bohumil Flegl ze Skibob klubu Dobruška. Podobně si vedl mladší žák Petr Petříček z TJ Sokol Jablonec nad Jizerou. Čeští reprezentanti k osmnácti titulům mistrů světa přidali dvanáct stříbrných a deset bronzových medailí. Značný podíl na úspěšném vystoupení českých barev měli závodníci ze Skibob klubu Dobruška.
Mladší žactvo

Gabriela Skaláková ze Skibob klubu Dobruška vystoupila čtyřikrát na stupně vítězů. Stříbro vybojovala ve slalomu, Super-G a kombinaci, bronz pak v obřím slalomu.
Kompletní zlatou sbírkou se může pochlubit Petr Petříček z TJ Sokol Jablonec nad Jizerou, který nedal svým konkurentům žádnou šanci. Jeho oddílový kolega a nejmladší pokračovatel skibobového rodu Hlaváčových – Dominik – přidal stříbro ve slalomu a páté místo v Super-G.


Starší žactvo

Roli jednoho z favoritů splnil Dominik Harnach ze Skibob klubu Dobruška, který získal dvě zlaté (obří slalom a Super-G) a dvě stříbrné medaile (slalom a kombinace). Na třetí místo v super obřím slalomu se prosadil Tadeáš Vaško z TJ Sokol Jílové u Prahy. Další dobrušští závodníci Jan Baláček (nejlépe 6. místo v Super-G) a Martin Pago (nejlépe 4. místo ve slalomu) sbírali cenné zkušenosti.
Tři bronzové medaile (obří slalom, Super-G a kombinace) si z Itálie přivezla dobrušská skibobistka Jana Uhlířová.

Juniorky

Kristýna Harnachová ze Skibob klubu Dobruška byla nejrychlejší v Super-G, v dalších disciplínách skončila druhá za vítěznou Rakušankou Silvií Steiningerovou.

Junioři

Mistrovský titul v Super-G získal Štěpán Vrána z TJ Sokol Jablonec nad Jizerou.

Senioři

V kategorii seniorek AK3 Jana Trunečková ze Skibob klubu Dobruška nedokončila úvodní obří slalom, ale pak si dojela pro zlaté medaile ve slalomu a v super obřím slalomu.
Mezi muži byl ve stejné věkové kategorii AK3 suverénem její oddílový kolega Bohumil Flegl, jenž získal čtyři mistrovské tituly a ve všech případech nechal za sebou Ericha Zulligera ze Švýcarska. Mezi mladšími závodníky kategorie AK2 si čeští reprezentanti udělali malé mistrovství republiky a nepustili nikoho jiného na stupně vítězů. Pavel Hlaváč z TJ Sokol Jablonec nad Jizerou ke třem zlatým (slalom, obří slalom a kombinace) přidal stříbro v Super-G. Martin Tribula ze Skibob klubu Dobruška se stal mistrem světa v Super-G, ve slalomu byl stříbrný a v kombinaci skončil třetí. Mezi medailisty se zapsal rovněž jeho oddílový kolega Pavel Harnach (3. místo v obřím slalomu) a Martin Kmínek z TJ Ještěd Liberec (2. místo v kombinaci a v obřím slalomu, 3. místo ve slalomu a v Super-G).

Autor: Leoš Dragúň